Här är detaljerna om nya Samsung Galaxy S10

20 februari 2019 smäller det, då släpps Samsung Galaxy S10 under Samsungs releasefest som fått namnet Galaxy Unpacked. Platsen för händelsen är kaliforniska San Francisco. Enligt viskningar i tech-industrin handlar det inte om lanseringen av endast en mobiltelefon utan om totalt tre stycken; Galaxy S10 Lite, Galaxy S10 samt Galaxy S10 Plus.

Tre olika modeller

Ryktet säger som sagt att Samsung lanserar tre olika modeller av Samsung Galaxy S10. Det är dels standardmodellen som kort och gott lär heta Galaxy S10. Sedan sägs det att Samsung har valt att göra ett alternativ för den lättare plånboken, Galaxy S10 Lite, som har färre funktioner än Galaxy S10. Dessutom har mobiljätten också gjort en plusmodell med fler funktioner, och det är den som sägs ha fått namnet Galaxy S10+ eller Galaxy S10 Plus.

Vad skiljer modellerna åt?

Den största skillnaden mellan de tre modellerna sägs dels vara skärmstorlek och dels lagring. Telefonernas skärmstorlekar är 5,8 tum, 6,1 tum respektive 6,4 tum. Vad det gäller lagringsutrymmet så erbjuder Samsung Galaxy S10 Lite 128 GB. För standardmodellen Samsung Galaxy S10 finns möjligheten att välja mellan 128 GB eller 512 GB och för Samsung Galaxy S10 Plus finns även dessa alternativ liksom så mycket som 1 TB.

Kamera i skärmen

Ett av de mer iögonfallande detaljerna med Samsung Galaxy S10 är att mer utrymme lär ha givits åt skärmen och att kameran för selfie-bilder därmed är placerad i själva skärmen. Rättare sagt så har det skurits ut ett hål i skärmen och däri finns kameran placerad.

5G tros dröja

Under 2019 förutspås 5G bli hett och flera av de stora mobilföretagen har sagt att de kommer lansera mobiler med stöd för just det. Även Samsung har tänkt i liknande banor men tyvärr verkar det som att Samsung Galaxy S10 blir utan stöd för 5G, åtminstone till en början. Rykten florerar nämligen om att en 5G-version av Samsung Galaxy S10 kommer lanseras senare under året, men till en början får konsumenterna nöja sig med 4G.

Galaxy S10 – en riktig dyrgrip

Det är ännu inte klart vad telefonerna Samsung Galaxy S10-serien kommer att kosta för svenska konsumenter, men om ryktet stämmer så är de olika modellerna riktiga dyrgripar. Det sägs nämligen att Galaxy S10 Lite kommer att kosta runt 7500 kr medan Galaxy S10 hamnar runt 9000-11 000 beroende på hur stort minne som väljs. För lyxmodellen Galaxy S10 Plus lär kostnaden bli 10 000-16 000 kr, beroende på vilken minnesstorlek köparen väljer.

Lämna ett svar