Sony Xperia XZ1 Compact Kamera

Under oktober månad släpper Sony sin nya kompakta mobiltelefon Sony Xperia XZ1 Compact. Det är en modern smartphone i ett behändigt, lite mindre format, som kommer i en rad olika färger. Xperia XZ1 Compacts kamera är en av de funktionaliteter som imponerar mest i prestandan hos den slimma telefonen. Kameran är gjord för att underlätta fotografering och inspelning så långt det bara går, där den både kan filma i slowmotion och fånga bilder innan användaren ens har tryckt på avtryckaren.

 

xperia xz1 compact

 

MotionEye
Xperia XZ1 Compact Camera kommer med Sonys varumärkesskyddade Motion Eye vilken bygger vidare på tidigare kameror. Med Motion Eye kan kameran filma i slowmotion som vida överstiger något som övriga smartphones på marknader klarar av. Den kan filma hela 960 bildrutor per sekund (frames per second) vilket är fyra gånger mer än vad konkurrenternas telefoner fixar.
En annan imponerande funktion är den förutseende bildtagningen. Aldrig mer behöver användaren missa den perfekta bilden för att ha varit någon hundradels sekund för långsam. Kameran börjar nämligen automatiskt att lagra några bilder innan avtryckaren trycks av.

Skakningar och efterbehandling
Kameran har integrerat SteadyShot vilket innebär att den ger stabilare och mindre skakiga bilder genom att den kompenserar för rörelser i fem olika riktningar. Därtill ger kameran möjlighet att ta bilder i en 120 grader vid vinkel.
Genom Sonys automatiska efterbehandlingsprogram blir bilderna snygga och av mycket hög kvalitet även om de har tagits i sämre förhållanden. Att ta bra bilder i skymning eller dunkelt ljus är möjligt tack vare detta då Sony både ljusar upp dem, gör dem skarpare och förbättrar färgerna.

Ta actionbilder
Kameran är även utrustad med möjligheten till sekvenstagning. Den kan alltså ta flertalet bilder i en svit och dess autofokus gör att den kan följa rörliga objekt. Nu är suddiga barn och hundar ett minne blott!

Manuell fotografering
Xperia XZ1 Compact Camera är inställd på 8 megapixlar trots att den har kapaciteten för en upplösning på 19 megapixlar. När kamerans manuella läge testas i den högre upplösningen blir svaret tydligt varför kamerans automatläge har den lägre inställningen. Bilderna blir nämligen suddiga i den höga upplösningen och mörka bilder blir än värre, vilket inte är förvånande när så många pixlar paketeras på en så liten yta.

Lämna ett svar