Tydligt kamerafokus hos Huawei P30 Pro

P30 Pro heter den nya flaggskeppsmodellen från Huawei och den är i mångt och mycket lik den tidigare toppmodellen Mate 20 Pro, men det är tydligt att det stora fokuset nu ligger på kameran. Eller kamerorna ska man kanske säga, eftersom det finns inte mindre än fem stycken av dem.

Hela 50 gångers zoom

På baksidan av P30 Pro sitter nämligen fyra kameror. Huvudkameran är på 40 megapixel och det finns även en vidvinkelkamera på 20 megapixel. Den tredje kameran har så kallad periskopzoom som möjliggör upp till hela 50 gångers zoom, varav fem gånger optisk zoom och resten digital. Det gör att det går att ta bilder som inte är möjliga med någon annan mobilkamera i dagsläget. Zoomkameran har för övrigt optisk bildstabilisering, vilket även huvudkameran har. Läser man de tester av P30 Pro som har publicerats så blir det tydligt att Huaweis nya flaggskeppsmodell slår både Apple och Samsung på fingrarna vad gäller kameraprestanda.

Det finns även en så kallad ToF-kamera (Time of flight) som används för att mäta avstånd mellan fotomotiv och bakgrund. P30 Pro har också ett imponerande nattfotoläge som ger bra foton även i dålig belysning, vilket annars länge har varit svårt med mobilkameror. Det går även att ta makrofoton ner till cirka två centimeters avstånd.

Huawei P30 Pro
Huawei P30 Pro!

Högtalaren inbyggd i skärmen

Den 6,47 tum stora skärmen är av OLED-typ och har en upplösning på 2340 x 1080 pixlar. Den täcker nästan hela mobilens yta och Huawei har lyckats dölja både fingeravtrycksläsaren och telefonhögtalaren under skärmen, vilket frigör ännu mer yta för bildskärmen att bre ut sig på. Högtalaren fungerar genom att vibrera skärmen och det ska enligt recensenterna låta riktigt bra. Selfiekameran, som är på 32 megapixel, är det enda som sticker ut genom en liten droppformad nedsänkning som bryter av skärmen högst upp. Den kan även användas för att låsa upp mobilen med ansiktet, om så önskas.

Noteras kan även att Huawei P30 Pro saknar 3,5 millimeters hörlursuttag. Laddningen är väldigt snabb och kan ske både trådlöst eller visa USB-C. Mobilen är dessutom vatten- och dammtålig i och med att den är IP68-klassad.

Huawei P30 Pro kör Android 9.0 med Huaweis egna gränssnitt EMUI och har plats för två SIM-kort. Den kostar vid lansering 8990 kronor för modellen med 6 GB RAM och 128 GB lagringsminne, medan modellen med 256 GB och 8 GB RAM kostar 9990 kronor.

Och när du ska skydda din mobil, hittar du ditt
Huaweip P30 Pro skal här

Lämna ett svar